Flipper zero - инструменти за pentesting

Показване на 7 резултата

Flipper zero, omg cable, както и много други инструменти, които ще намерите в тази категория служат за pentesting или на български
– тестването за физическо проникване. Този тип дейност е съществена част от оценката на сигурността на всяка една компания, която се фокусира върху идентифицирането и използването на уязвимости във физическата си инфраструктура. Всяка една компания или организация разполага с набор от административни, технически и физически контроли за сигурност. Те са предназначени да откриват и предотвратяват неоторизиран достъп до помещенията си и да събират доказателства за всякакви опити за пробив.

Всички форми на пенттестване (pentesting), включително физическото пенттестване, са най-ефективни, когато тестващите са в крак с най-новите атаки и инструментите, които нападателите използват. Така че, когато се появят джаджи като Flipper Zero или OMG cable, тя може бързо да привлече вниманието както на специалистите по сигурност, така и на злонамерените хакери.

Какво представлява инструментът Flipper Zero?

Устройството е цифров радиочестотен (RF) мултиинструмент, чиито основни функции включват улавяне, анализиране, взаимодействие и възпроизвеждане на цифрова RF комуникация. То запълва ниша в инструментариума за тестване на физическо проникване наред с радиочестотните заглушители и открива широк спектър от атаки в един удобен малък инструмент.

Използване на Flipper Zero за пентестинг

Въпреки че не е изрично рекламиран като инструмент за тестване за проникване, трудно е да си представим друга легитимна употреба на Flipper Zero. Той има няколко възможности, които могат да се използват по множество начини по време на оценката на сигурността, като например взаимодействие с различни цифрови и радиочестотни системи. Само за да уточним, че Flipper не работи в честотните обхвати на WiFi. Wi-Fi работи в честотни ленти 2,4 GHz или 5 GHz, докато Flipper Zero работи на радиочестоти 433/315 MHz, 868/915 MHz и 125 kHz.

За какви видове пентестинг може да се използва Flipper zero

  • атаки за безжично проследяване (wireless sniffing);
  • rfid и контрол на системи за достъп;
  • IR контрол над различни устройства;
  • атаки емулиращи безжични клавиатури;
  • различни видове хардуерни взаимодействия.

Защо ви е нужен инструмент за пентестинг?

Контролите за сигурност на всяка една компания трябва да бъдат тествани, за да се гарантира тяхната ефективност, и е добре да сте в крак с новите инструменти, които злосторниците могат да използват при атака. Физическата сигурност често разчита на устройства, които работят в безжичните радиочестотни спектри 433/315 MHz, 868/915 MHz и 125 kHz, и е коректно да се подчертае, че тези устройства трябва да бъдат тествани, за да се знае наистина нивото на риска, свързан с тях. За тестването на устройства, които използват цифрова радиочестотна комуникация за защита на чувствителни зони, тестващите проникване имат нов инструмент в блока: Flipper Zero.

Шпионски магазин Диверсант – лидер в продажбата на инструменти за pentesting

Ние сме първият магазин в България, който започна да предлага на клиентите си най-популярните инструменти за физически пентестинг – Flipper Zero, OMG cable, Wifi Pineapple, USBKill, Rubber Ducky и всякакви аксесоари и модули за тях. Нещо повече, с всичките ни продукти предлагаме специални видеоуроци и разработени инструкции на български език, както и две години гаранция. При въпроси или за поръчки, може да заповядате в офиса ни в София или да се обадите на ☎️  0878967564!


Експресна и дискретна доставка до: София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Перник, Видин, Силистра, Велико Търново, Ловеч, Добрич, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Благоевград, Ямбол, Враца, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Стара Загора, Пазарджик, Плевен, Монтана, и други.

Виж повече