Скрити камери

Показване на 1–16 от 183 резултата

Някога използвали ли сте скрити камери? Случвало ли ви се е да искате скришом да наблюдавате случващото се в дадено помещение, без хората намиращи се вътре да знаят? Най-вероятно отговорът е положителен и това разбира се е нормално, защото понякога любопитството може да е голямо. В такива случаи шпионските камери са много добър помощник. В по-долните редове ще се запознаем с тях по-подробно и ще видим, къде ще са ни полезни.

Къде намират своето приложение

Съществуват няколко типа, които се различават по предназначението им за употреба. Има модели, подходящи за използване на открито, или т.н. охранителни скрити камери. Те са оборудвани със специална предпазна защита от атмосферни влияния. Предназначени са за наблюдение на открити площи, пчелини, хранилки и т.н.
Вторият вид са предназначени за приложение само в закрити помещения. Те се характеризират с миниатюрните си размери, особено в сравнение с първите. Идеални са за употреба в дома, офиси, търговски сгради и производствени цехове. Обикновено ефективно са маскирани в предмети, като папки, очила, миниатюрни часовници, димни детектори и др.
Третият тип са моделите, предназначени за магазините. Те помагат срещу кражбите от щандовете и са трудно забележими от крадците, ако разбира се инсталацията и монтажа са направени професионално.

Видове скрити камери

Като цяло се делят на автономни и свързани в електрическата мрежа. Преди да се спрете на точното устройство, е необходимо да определите ситуацията в която ще се използват и колко време искате продължава видеозаписа.
Единият вариант за използване на скрито видеозаснемане са автономните, тъй като са по-приложими в различни ситуации. Ако ви е необходимо да заснемете определен разговор или събитие, то тогава може да се насочите към устройства тип, ръчен часовник, запалка, шапка, чаша за кафе и др. С този тип камери ще можете да записвате няколко часа, в зависимост от капацитета на вградената батерия.
Другият тип скрити камери са свързаните към електрическата мрежа. Предимството при тях е продължителната работа. Те се използват предимно за охрана на дома. Имат функции като детектор на движение, диоди за нощно виждане и др., с които ще можете да заснемате случващото се в помещението, без нарушителят дори да предполага. Такива камери могат да се открият в устройства като: Будилници, стенни часовници, адаптери за зареждане на телефони, обемни датчици и др.

Какви са предимствата им

Преимуществата на тези джаджи могат да бъдат много, но ние ще изброим основните, а именно:
Сигурна защита от актове на вандализъм, благодарение на прикритата инсталация;
В случай на взлом, нападателите дори няма да предположат, че са под наблюдение;
Лесна работа, не изискват специфични познания;
Приложими във всякакви ситуации

Как да изберете подходящите скрити шпионски камери

Технологиите в съвременните видеокамери за наблюдение на къща, дворно място или частен имот се развиват и днес могат да са жични или безжични. За първите е наложително предварително окабеляване и прокарване на кабелни трасета, към които да се извърши монтажът. За вторите се изисква изграждане на локална точка за достъп, към която да се свърже цялото оборудване, с минимално използване на кабели. Всичко зависи от предпочитанията и условията на охраняемия обект. Ако няма възможност за прокарване на кабели, разбиване и къртене, често използвани са безжичните шпионски скрити камери.
При избора е важно да се определи още изображението цветно или черно-бяло да бъде, корпусни или безкорпусни да бъдат шпионските скрити камери. Последните са сред най-миниатюрните решения, които се крият на най-различни места. Важно е още да се съобразят особености, като това, дали мрежови или автономни да са шпионските устройства за видеонаблюдение. От гледна точка на вида на монтажа, могат да са вградени или самостоятелни. Първите се вграждат в различни дребни прибори от ежедневието, които не будят подозрение за шпионаж.
За максимално пестене на паметта и енергията на батерията при автономните решения, най-често избирани са моделите с вграден сензор за движение. Записването на картина става само при регистриране на движещи се обекти в обсега. При нужда от запис на звук е необходимо в устройството да присъства и микрофон.

Кои са важните характеристики

При избора на шпионски скрити камери е важно да се съобразят основните характеристики на устройствата, като:
ъгълът на виждане – съвременните предложения могат да са дългофокусни или широкоъгълни. Първите се използват изключително рядко, поради малкия им зрителен ъгъл. Подобен параметър е зависим от фокусното разстояние и може да е в диапазона от 2,8 мм до 3,7 мм. Това ще доведе до зрителна зона от около 60-90°. Вторите позволяват радиус на видимост с по-широк обхват;
качеството на снимане – постига се чрез използване на съвременна матрица, позволяваща получаване на цветно изображение, дори и при ниско ниво на осветеност. При снимане в тъмнина, режимът на видимост е черно-бял, което подобрява качеството на картината и заема по-малко памет;
резолюция и чувствителност – параметри, които са част от всички устройства за видеонаблюдение. Разделителната способност представлява броят формиращи изображението точки по височина и широчина. Измерва се в мегапиксели и в шпионските скрити камери може да варира от 1,3 МП до 12 МП. Моделите от 1,3-2 МП са достатъчни за наблюдение на жилищни зони. Свръхчувствителността не е необходима. За наблюдение на помещения от дома са достатъчни 0,1-0,3 лукса. Ако искате 24 часово видеонаблюдение, наличието на ултравиолетово осветление ще помогне при снимането в пълна тъмнина.

Кога се използват шпионски скрити камери

Приложението може да е най-разнообразно. Основната причина за употребата им е за установяване на неправомерни действия от едно или няколко лица. Най-вече се използват за наблюдение на персонала, дали си върши работата, дали бавачката храни навреме бебето, докато родителите са на работа, дали половинката изневерява и много други.
Могат да се използват и за подслушване на разговор между двама и повече души. За да са незабележими, скритите камери се вграждат в различни предмети от бита, които не будят подозрение. Такива са устройствата в химикалки, запалки, радиоприемници, осветителни крушки и т.н.  В други случаи са изключително подходящи и за повишаване сигурността на едно помещение или цяла сграда.

Къде да поставите шпионските скрити камери

Има много места, където тези незабележими устройства за видеонаблюдение могат да се поставят. Ако в охраняемия обект е монтирана противопожарна аларма, миниатюрните устройства за наблюдение се поставят в сензорите за движение и дим. Съществуват още решения, които са интегрирани в осветителни крушки и осигуряват панорамен изглед отгоре. Експертите препоръчват още монтажът да се прави и в големи стационарни уреди, които не се местят. Това позволява прецизното позициониране на обектива върху точно определено място за снимане.
При наличие на стенен часовник, това е идеалното място за монтажа на шпионски скрити камери. Той стои постоянно на стената и не буди никакво подозрение. Специалистите предупреждават, че подобни устройства излъчват топлина при своята работа и се нуждаят от пространство за охлаждане.

Законно ли е наблюдението с шпионски скрити камери

Законно имат право да осъществяват видеонаблюдение държавните органи и търговците с подходящия лиценз за частна охрана. Наблюдение още може да се прави на обществени места и на спортни мероприятия, където заснетият материал се използва и като доказателство в съда. Работодателите също имат право да извършват видеонаблюдение, ако предварително са получили съгласието на персонала за това.
Употребата на шпионски скрити камери понякога е допустимо, особено при разрешаване на случаи с обществен интерес и за целите на журналистиката.

Защо да пазарувате от Diversant

Защото ние предлагаме широка гама от продукти, използващи се във всякакви ситуации. Те са с гаранция за качество, инструкции за употреба и най-достъпните в отрасъла цени, така че очакваме ви!

Експресна и дискретна доставка до: София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Перник, Видин, Силистра, Велико Търново, Ловеч, Добрич, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Благоевград, Ямбол, Враца, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Стара Загора, Пазарджик, Плевен, Монтана, и други.

Виж повече