Ловни камери

Показване на 1–16 от 49 резултата

Ловни камери – това е стопроцентово нужен инструмент, с който съвременните ловци и наблюдатели на животинското поведение е необходимо да разполагат. Тези камери, наречени също така фотокапани, са оборудвани с най-съвременните технологии за висококачествен запис и снимане, влаго- и водо-устойчивост, продължителен период за автономна работа. Нека ги разгледаме по-подробно и да разберем къде са полезни, на какво да обърнем внимание при избора и от къде да купим.

Ловни камери – какво представляват?

Това са малки по размери високотехнологични устройства, предназначени за най-различни цели. Предимно намират приложение за:
следене поведението на животните в естествената среда;

  • преброяването им;
  • защита от бракониери
  • охрана на отдалечени обекти – лозя, ниви, пчелини и др.

Поради камуфлажните си корпуси, идеално вписващи се в природната среда, тези джаджи са трудни за откриване, както от хората, така и от горските обитатели.

Ловни камери – как работят?

Функционират на принципа на IR-излъчване и фиксация. Тоест, с навлизането в обсега на инфрачервения сензор (PIR), устройството се задейства автоматично и започва да записва видео или да прави снимки. Съвременното подобно оборудване е снабдено със затъмнени IR фотодиоди, чиято дължина на вълната е 940 Nm, което прави светкавицата абсолютно незабележима за животинското и човешкото око. Това означава, че няма как камерата да подплаши животните с активирането си или да бъде открита от недоброжелатели. Новите модели са оборудвани и с GSM-модул, изпращащ имейл или ММS със заснетото. Последният хит при тази техника са камерите, които могат да гледат в реално време, точно както обикновено видеонаблюдение.

Като цяло издаваният шум е абсолютно минимизиран, така че да се гарантира запазване спокойствието на околните обитатели.

Видове фотокапани

На пазара има няколко различни вида ловни камери:

  1. Камери, които не изпращат снимки или видео по интернет.
  2. Ловни камери със сим карта, които изпращат снимки и/или видео по имейл или на облачно приложение.
  3. Фотокапани, които могат да гледат в реално време, когато потребителят пожелае.

От какво за захранват

Фотокапаните могат да работят на различни видове батерии и акумулатори. Обикновено се използват обикновени или презареждаеми батерии, оловни акумулатори и соларни системи, които ги зареждат. По този начин камерите могат да издържат автономно с месеци, без да се налага подмяна на захранването.

За какво да внимаваме при избора на ловни камери?

Както вече споменахме, важен параметър при избора е времето за автономна работа, показващо колко продължително ще функционира уреда. А времето зависи от консумацията на енергия от поставения енергиен източник – алакални или акумулаторни батерии. Те често имат и вграден режим за самостоятелна промяна на настройките, осигуряващи по-продължително действие, като например изключване на GSM модула.

Много от предлаганите модели използват и допълнителна външна соларна батерия, което значително може да увеличи времето за работа. Производителите препоръчват спазване на техните препоръки за инсталация, с което да си гарантирате качествено направени записи.

Защо да пазарувате от Diversant?

Гарантираме високо качество на предлаганите продукти, доставки в най-кратки срокове и конкурентни цени. Пазарувайки от нас, получавате работещ продукт, тъй като преди пускането в продажба, изпробваме абсолютно всяко устройство за неговата нормална работоспособност. Също така, предлагаме абонаментна услуга за моделите работещи със сим карта, което Ви гарантира лесното и безпроблемно използване. Очакваме Ви!


Експресна и дискретна доставка до: София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Перник, Видин, Силистра, Велико Търново, Ловеч, Добрич, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Благоевград, Ямбол, Враца, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Стара Загора, Пазарджик, Плевен, Монтана, и други.

Виж повече