Аларма за ловни капани с възможност за слушане в реално време LTA12

Ползи:
Експресна доставка за 1 работен ден.
Проверка на пратката.
14 дни право на връщане.
Код:  LTA12 Произход:  Китай
Имаш затруднения?
Свържи се с нас

196,00 лв.

В наличност

Бърза поръчка за 10 секунди

С изпращането на заявката се съгласявате с общите условия на сайта.

Описание

Тази мобилна безжична аларма, дело на реномирания бранд за ловни камери UOVision, ще следи поставения капан за животни 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата. Вече няма да се налага да ходите всеки ден да проверявате какво се случва и да оставяте човешки следи, които след това гонят дивеча.

Апаратът известява директно с обаждане или СМС на един или няколко мобилни телефона, когато вратичката на капана се затвори. Така ще можете да реагирате своевременно и да отидете да проверите на място. Разполага и с функция за слушане в реално време на заобикалящия шум. Така на практика ще чувате всичко в района, без физически да присъствате. По този начин спестявате време от дълги преходи и пари за гориво.

Безопасността на животните и етичните споразумения налагат те да бъдат изваждани от капаните възможно най-бързо. Целта е да се намали до минимум стреса и евентуални самонаранявания. И точно това е предназначението на тази иновативна аларма.

Охрана на открити площи

В някои ситуации е възможно да я използвате дори за охрана на площи и лична собственост. Би могло да изпълнява функцията и на един вид паник бутон за извънредни случаи. Със своя водоустойчив дизайн и гумирано покритие апаратът може да работи при всякакви метеорологични условия. Принципът на задействане на механизма на практика е безотказен.

Алармата е свързана с магнитен ключ и издърпващо въже, което е прикрепено към вратата на ловния капан. Когато тя се затвори, въжето изважда магнита от корпуса и това активира сигнализацията. За да може съобщението да стигне до мобилния телефон, трябва да поставите обикновена SIM карта. За целта има вграден GSM модул и така става възможна връзката. Наред с основния команден телефон, съобщение или обаждане може да получат още четири други номера. Те се задават предварително в настройките. Това е много полезна функция, в случай че сте цяла ловна дружина.

Възможност за слушане в реално време и отдалечен контрол

Много важна характертистика е възможността за слушане в реално време на случващото се в района на ловната примка. Това става като се изпрати СМС команда към аларменото устройство и след това се набере номера на СИМ картата. GSM модулът вдига автоматично и започвате да слушате какво се случва наоколо. Функцията е изключително полезна за ловците, защото по този начин ще могат да се ориентират какво животно е попаднало в капана и дали има и други в района.

Алармените сигнали от този интелигентен ловен асистент се изпращат във вид на текстови съобщения или кратко обаждане. Това означава, че са съвместими всички видове мобилни телефони, без значение дали са смарт или не. Освен чрез СМС-и обаче комуникацията с ловно-охранителното устройство може да се осъществява и през мобилно приложение. То е предназначено за собствениците на смартфон, които ще могат да настройват уреда по-лесно, по-бързо и по-евтино, отколкото със съобщения.

От съществено значение е вградената система за сигурност, която изисква изпращането на парола към устройството всеки път, щом искате да направите промяна в програмираните настройки. Също така имате възможност да му сложите име, за да го отличавате от другите аларми, в случай че сте поставили няколко и ги ръководите от един команден номер.

Два работни режима

Магнитът може да бъде поставен на две различни места. Така задавате различен работен режим. Първото е в центъра на корпуса, където е изписано SETUP. Тогава устройството е в режим на изчакване. В случай, че в продължение на 10 минути няма командни съобщения, алармата “заспива” и пести батерия. Вторият вариант е да поставите магнита на дъното. Тогава ловният асистент ще бъде в състояние да изпраща дневни отчети под формата на съобщения или чрез обаждания.

Име две опции за дневен отчет. В единия случай получавате веднъж или два пъти в рамките на 24 часа СМС с известие за статуса на уреда, силата на мобилния сигнал и нивото на батерията. Втората опция е да получавате чекиращо обаждане веднъж или два пъти на ден. То трае 5 секунди и идва ежедневно в точно определен час, който се задава предварително. Обаждането не черпи от наличния паричен баланс на СИМ картата и има за цел да обозначи, че всичко с уреда е наред.

Ако сте избрали първия вариант, имате възможност да проверявате моментното състояние на устройството и в избрани часове. За целта изпращате СМС със съответната команда и получавате в отговор информация за нивото на батерията, силата на сигнала, температурата на въздуха и зададените настройките. Апаратът е изключително икономичен и черпи много малко енергия. Работи с 4 броя АА батерии по 1,5 волта, които при настройка за отчет с СМС-и два пъти дневно, ще издържат половин година.

Приспособлението е изключително удачно решение например за по-отдалечено разположени капани, които трудно обхождате. Те отнемат време и имат сложна логистика. Механизмът е приложим за почти всички видове капани за животни на пазара като тези за норки, лисици, ракун и други.

Налични в комплекта са два магнита с различен диаметър. По-малкият е предназначен за по-малки уловки, докато другият – за по-големи. Чувствителността им може да бъде регулирана като подложите малко парче неопрен между магнита и ловното устройство. По този начин ще го предпазите от замръзване за корпуса през зимните месеци.

Технически характеристики

 • Работна честота: GSM 850/900/1800/1900 MHz
 • Режим “сън”: <0.08 mA
 • Захранване: 4хАА (1,5V) батерии
 • Издръжливост на батерията при 2 отчета дневно: 6 месеца
 • Температура при работа: -25 до +60 градуса
 • Водоустойчив: ДА, ниво IP56
 • Цвят: черен
 • Размери: 11.4 х 9 х 5 см
 • Тегло: 175 гр (без батерии)

Комплектът съдържа

 • 1 х Алармено устройство
 • 1 х Антена
 • 2 х Магнити: Ф20 (1.4 кгф); Ф16 (0.8 кгф)
 • 2 х Черни въжета (2м, 1м)
 • 1 х Риболовна корда (2 м)
 • 1 х Заключалка
 • 1 х Фиксираща лента
 • 4 х Винтчета
 • 1 х Инструкция на български език

Гаранция: 1 година