Ендоскопи

Показване на 9 резултата

В бита и не само много често се налага да надникнем на труднодостъпни места, където просто е невъзможно с просто око да се погледне – например в запушена канализационна тръба, в определена зона на автомобилния двигател, зад гипсокартона и т.н. В тези ситуации на помощ идват ендо и бароскопите. Какво представляват тези устройства и как да направите правилния избор ще разберете по-долу.

Какво представлява ендоскопа?

Ендоскопа е миниатюрна камера, прикрепена към гъвкав проводник, върху който е изведен USB накрайник, свързващ се към компютъра. Чрез специален софтуер, върху монитора на компютъра се извежда картината, снимана от камерата. Именно така може да се надникне на труднодостъпните места.

В случай на ограничена видимост или пълна тъмнина в зоната на проникване се предлагат различни модели на ендоскопа с прикрепена върху камерата светодиодна подсветка, осветяваща областта пред фото-окото. Дори има възможност за запис на видеоклип, за по-късно преглеждане и анализиране.

Каква е сферата на приложение?

Своето приложение тези джаджи намират на всякъде, където е невъзможно да се погледне с просто око. Най-популярните сфери обаче са:

  • автомобилните сервизи;
  • медицината;
  • ключарството;
  • ВиК;
  • Електротехниката
  • др.

Как да избера?

За да може уредът да ви служи максимално ефективно е необходимо да имате представа за някои особености, преди да направите поръчката си. Според областта на приложение, важна характеристика е гъвкавостта и дължината на кабела. Ако ще се използва за гледане във вътрешността на тръби, дължината на кабела би трябвало да е по-голяма. Ако ще се използва в процеса на ремонт на двигателя на колата например, по-късия вариант е по-удачния, с по-голяма гъвкавост на кабела.

Наличието на подсветка се изисква, ако устройството се използва в условия на пълна тъмнина. От друга страна при необходимост от потапяне на уреда във вода, трябва да се съблюдава при избора нивото на влагозащитеност. Препоръчителното ниво е IP 67. Ако се изисква детайлна картина, високата резолюция на снимане е съществено предимство и цифровото увеличение.

Защо да се доверите на Diversant?

Стоките ни са 100% предварително изпробвани за тяхната работоспособност, а цените са най-конкурентните на пазара, което ни прави предпочитано място за пазаруване от хората, имащи нужда от шпионска техника.

Освен това за вас подсигурихме и екип от професионалисти, готови с радост да съдействат при правилния избор напълно безплатно. Също пожелание предлагаме опцията да прегледате доставката преди да я платите, така че, очакваме Ви!


Експресна и дискретна доставка до: София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Перник, Видин, Силистра, Велико Търново, Ловеч, Добрич, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Благоевград, Ямбол, Враца, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Стара Загора, Пазарджик, Плевен, Монтана, и други.

Виж повече