Далекомери

Показване на единствения резултат

От гамата на оптично-електронните устройства за измерване на разстоянието от вас до наблюдавания обект спада далекомера.  Предпочитан уред е когато искате да измерете далечината и скоростта на движещата се мишена.  Изключително полезен е по време на ловния сезон, изследване на природата и други.

Какво представляват

Той представлява двуканално устройство, като обединява визуалния канал с импулсно-лазерен илюминатор.  Характерни са, че притецават две важни и основни функции. Едната е да измерва с точност разстоянието на наблюдавания обект,  а втората е да изчисли скоростта му на движение  посредством вграден сензор. Без проблем ще може да определяте разстоянията до 1000м и обекти движещи се със скорост от 5 до 300km/h.

Далекомерът е изработен от многослойна оптика, като осигурява ясна картина с висока резолюция, контраст и яснота на изображението.  Уредите  са проектирани с бърза и мигновена диапазонна точност на измерването , като работи с фиксиран фокус върху цялото разстояние, което от своя страна по време на употреба не се използва допълнително фокусиране.

За удобство на работа дизайна е ергономичен, комфортен за хващане и носене в ръката, а някой модели имат и soft-touch покритие подсигуряващ сцепление. Тази функция е изключително удобна, когато времето е дъждовно и ръцете съответно са мокри.  За да може да видите резултатите от измерването и друга налична информация има приспособен LCD дисплей.

Начин на работа

Лазерния диод на далекомера излъчва серия от невидими инфрачервени импулси, който се отразяват от наблюдаваната цел, обратно към оптичния блок. Електронната схема изчислява разстоянието, чрез измерване на времето нужен за всеки импулс  да пътува до целта и обратно. Лазерния далекомер притежава висока точност, кратко време за измерване, ниска консумация на енергия и автоматично изключване. Захранва се от литиева батерия CR2(3V)

Приложение

  • Лов
  • Туризъм
  • Изследователска дейност
  • Голф
  • Други приложение

Дали да избера www.diversant.bg?

Можете да сте спокойно в избора в нашия онлайн магазин, тъй като всички служители са висококвалифицирани и добре запознати с продуктовата гама и съответните функции. Независимо дали сте наясно с подобна техника или за първи път се сблъсквате с тази технология, то нашите специалисти ще предоставят нужната информация в процеса на избор. Също така цените са изключително конкуретни, а качеството на продуктите е повече от задоволително.


Експресна и дискретна доставка до: София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Перник, Видин, Силистра, Велико Търново, Ловеч, Добрич, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Благоевград, Ямбол, Враца, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Стара Загора, Пазарджик, Плевен, Монтана, и други.

Виж повече