Видеорегистратори

Показване на 10 резултата

Видеорегистраторите в последно време станаха много предпочитани устройства за запис на вълнуващо пътуване с колата, пътнотранспортни произшествия, нарушения на пътя. Могат дори да запишат разговора Ви с органите за контрол на автомобилния транспорт (КАТ) и материала да послужи за доказателство. Приложения колкото искате. Нека обаче надникнем малко по-дълбоко в дебрите на тези устройства.

Видове видеорегистратори

По своята същност това си е една своеобразна система за наблюдение с камера за кола и обработващ изображението блок. Въпреки това обаче, тези джаджи могат да се похвалят с изключително добро качество на заснетата картина.

Реално тези системи се делят на два типа:

– автономни;

– многоканални.

Първият вариант се характеризира със своята лекота на инсталация. Фиксира се на предното или задното стъкло на автомобила в повечето случаи чрез силиконова вакумна вендуза. Достойнствата се крият в ниската цена, простота при експлоатация и добро качество на картината.

Вторият вариант е малко по-сложния и по-скъпия, но и ефективен. Състои се от повече от една камери и отделен обработващ сигнала блок със собствена вградена памет, който може да се монтира навсякъде в купето на колата. За главно предимство се счита възможността за използване на 2 до 4 камери разположени в купето.

Какво трябва да знаем, при избора си?

За да успеете да определите кой точно видеорегистратор е подходящ за нуждите Ви е необходимо да се запознаете с някои характеристики, на база на които ще сформирате критериите за избор. Нека ги разгледаме накратко!

Когато купувате такова приспособление, обърнете внимание на резолюцията. Тя се измерва в пиксели, а това е броя на точките по хоризонтала и вертикала, образуващи големината на картината. Колкото повече са те, толкова образа е по-детайлен и чист. По своята големина, те се делят на VGA, HD или FullHD.

Скоростта на снимане е следващият важен показател. Той се измерва в кадри в секунда и колкото повече са те, толкова по-добре – оптимално 25 – 30 кад/сек. Форматът на компресиране е е от значение (M-JPEG, MPEG4, MPEG и H.264). Последният е с най-високо ниво на компресия.

Защо да изберем продуктите на Diversant.bg

На първо място защото имате изключително голямо разнообразие за избор, високо ниво на качеството и в същото време достъпни цени с възможност за тест период и подмяна или връщане на продукта. На второ място разполагате с професионален екип за да ви консултира за правилната покупка и кратки доставки, а гаранцията на продуктите е още една допълнителна сигурност в пазаруването. Заповядайте още сега!


Експресна и дискретна доставка до: София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Перник, Видин, Силистра, Велико Търново, Ловеч, Добрич, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Благоевград, Ямбол, Враца, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Стара Загора, Пазарджик, Плевен, Монтана, и други.

Виж повече