Сонари за риболов

Показване на 5 резултата

Риболовът винаги и бил развлекателно занимание за много поколения и тази тенденция се очертава да се запази и занапред, но не винаги е лесно откриването на местата с най-много пасажи от риба. С напредването на технологичната ера, вече има решение на проблема и това са т.н. сонари за риболов, който може да ползвате от брега или лодката. За допълнителните функционалности и изисквания за правилен избор ще наблегнем в долните редове.

Какво представляват?

За да направите преценка кой модел точно би бил подходящ за вас, на първо място е необходимо да знаете как функционират тези устройства. Чрез специален сензор (преобразувател) се излъчва ултразвуков импулс, проникващ във водата и при препятствие се отразява обратно, като по този начин дава информация на сонарът за съответния обект независимо дали сте на брега или лодка. Импулсът се спуска под формата на конус, а ъгълът му се влияе от дълбочината и широчината на водния басейн.

Колкото по-голяма е честотата, толкова снопът лъчи е по-плътен и позволява по-дълбоко проникване във водата, а колкото е по-голяма дълбочината, толкова диаметърът на обсега се увеличава. Уредите с нискочестотно излъчване могат за кратко време да изследват голям диаметър от дъното и да ви дадат информация за състоянието на непознатото място, на което се намирате. Но какъв сонар да изберете – с един или два лъча?

Освен за откриване на рибни пасажи, устройството може да се използва и за изучаване и опознаване на морското/океанското дъно, за откриване на подводници, мини и т.н.

Как да изберем?

Ехолотите с един и два лъча се отличават по някои показатели. При дадени модели единият изследва дънната обстановка, а другият разширява кръгозора. При други пък съществува възможността за промяна на честотата на импулса, в зависимост от потребностите.

В повечето случаи обаче еднолъчевите варианти са напълно достатъчни. Като цяло, за да направите правилната преценка кой от продуктите най-добре ще отговаря на потребностите ви, е необходимо да вземете предвид изследваната местност и поставените от вас цели.

Какво ще откриете в Diversant.bg?

Продуктите в онлайн магазин “Диверсант” са с най-добро качество, ясен произход и на достъпна цена, предоставящи функционалности, дори и за по-взискателните потребители, като например:

 • GPS навигационна система, позволяваща маркирането на обходените по-рано области
 • Многолъчеви излъчватели за по-подробно изследване на морското дъно
 • Опции за увеличаване сигнала от обектите за по-детайлна картина
 • Високотехнологични екрани за ярък и контрастен образ
 • ClearVü™- фотографски изглед на дънната повърхност
 • Звукови аларми
 • Идентификация на дънната повърхност (твърда или мека)
 • Изобразяване на рибите с картинки
 • Безпроблемно отчитане на бързо движещи се рибки
 • Показване на преминаващи риби при сканиране
 • Скоростомер
 • Възможност за отвесен риболов
 • приложимост от брега и лодка

Защо да се доверите на Diversant?

Следим за качеството на продуктите, ясният им произход и работоспособност, за да може клиентите ни да са винаги доволни от направения избор. Гаранционният период, конкурентните цени, подробните ръководства за употреба и професионалното обслужване са са неизменна част от Diversant.bg.


Експресна и дискретна доставка до: София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Перник, Видин, Силистра, Велико Търново, Ловеч, Добрич, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Благоевград, Ямбол, Враца, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Стара Загора, Пазарджик, Плевен, Монтана, и други.

Виж повече