Продукти
Ново от блога

Чувствате, че някой Ви следи и наблюдава? Дали е просто параноя или някой н...

03Oct

Подслушването на мобилни телефони не е от вчера, но определено през последн...

24Nov

Монокли за нощно виждане

Професионален монокъл за нощно виждане от втора генерация NVMT SpartanПрофесионален монокъл за нощно виждане от втора генерация NVMT Spartan 2

Това е монокъл за нощно виждане произведен от Беларуската световна компания Yukon създатели на оптич..

3 592,00 лв. Без данък 3 592,00 лв.

Професионален далекообхватен монокъл с CF-Super технология за нощно вижданеПрофесионален далекообхватен монокъл с CF-Super технология за нощно виждане 2

Глобалният лидер в проектирането и производството на оптики, бинокли, монокли, далекомери и уреди за..

640,00 лв. Без данък 640,00 лв.

Монокъл за нощно виждане Yukon Монокъл за нощно виждане Yukon 2

Монокълът за нощно виждане е предназначен за гледане на отдалечени разстояния и детайлно обследване ..

560,00 лв. Без данък 560,00 лв.

Монокъл за нощно виждане NVMTМонокъл за нощно виждане NVMT 2

Латвийската марка Yukon предлагаща едни от най-качествените оптични устройства на пазара: бинокли, м..

470,00 лв. Без данък 470,00 лв.

Монокъл за нощно виждане - Yukon NV Exelon Night VisionМонокъл за нощно виждане - Yukon NV Exelon Night Vision 2

Днес, уредите за нощно виждане стават все по-масово разпространени.  Особено много се използват..

621,00 лв. Без данък 621,00 лв.

Комплект за нощно виждане YUKON монокъл и челникКомплект за нощно виждане YUKON монокъл и челник 2

Комплектът NVMT 1x24 на доказания производител на оптики, бинокли, далекомери и различни уреди за но..

697,00 лв. Без данък 697,00 лв.

Дигитален монокъл с нощно виждане YukonДигитален монокъл с нощно виждане Yukon 2

Монокълът, който представяме е идеален пример за успешното прилагане на цифровите технологии в оптик..

936,00 лв. Без данък 936,00 лв.

Wi-Fi дигитален монокъл с нощно виждане с live YouTube streaming Yukon RangerWi-Fi дигитален монокъл с нощно виждане с live YouTube streaming Yukon Ranger 2

Представяме един усъвършенстван модел в категорията уреди за нощно виждане, съдържащ изключително ши..

1 204,00 лв. Без данък 1 204,00 лв.

Видимостта ни в нощна среда с просто око е значително намалена, затова ни е необходим уред, който да усили светлината за да можем да виждаме ясен образ на наблюдавания  от нас обект.  Нощните зрителни монокли са идеалния избор. Неговата основна функция е да наблюдаваме и разпознаваме обекти в отдалечена и среднощна среда. Те са изработени от един обектив, електро-оптичен преобразувател и окуляр. Това ги превръща в един от най-леките, компактни и удобни за употреба устройства. Възможността за усилване на светлината и широкото им приложение в различни направления е основен фактор за тяхната популярност и разпространеност на пазара.  

Къде намират своето приложение?

 • -  спасителни операции на хора и животни
 • - лов и риболов
 • - охранителна дейност
 • -  туризъм и къмпингуване
 • - любителски и професионални снимки и видеа
 • - оптика на оръжие и др. 

Принцип на работа

Монокъла използва технологията на светлинното усилване. Принципа на действие се основава на усилването на отразената светлина, излъчвана от нощното небе, отражението на различни светлинни източници от земната или водната повърхност и др. При проектирането им се  използват основни елементи:  обектив, електро-оптичен преобразователи, окуляр, захранващ блок и механична конструкция.  Електро-оптичния преобразовател ( ЕОП) усилва светлината, като създава на изхода образ с яркост, превишаващ входната яркост от 900-50 000 пъти. Чрез обектива се фокусира наблюдавания обект върху фотокатода на ЕОП. Фотокатода от своя страна преобразува  светлиния образ от видимата и близката инфрачервена област в електронен образ, който се усилва от микроканална пластина. През фосфорния екран електронният образ преминава отново във светлинен от видимата част на спектъра,  това прави обекта пред нас разпознаваем. Разпознаването се осъществява чрез окуляра, който преобразува светлината в картина на нашето наблюдение, като в повечето случай той е в зелен цвят.

Както при повечето уреди за нощно виждане, монокулите търпят значително развитие и усъвършенстване. Разликата се характеризира според тяхната спецификация на фотокатода, необходимостта от използването на инафрачервена светлина,  диапазон на работа, изчистване на изкривяванията.  Ние ви предлагаме уреди от първо и второ поколение. Те се характеризират по следните параметри:

- Първо  поколение (I) –фотокатода е S-20 с интегрална чувствителност 180-300µА/lm Усилването на светлината е 120-190 пъти, разделителната способност в центъра е 25-35lm/mm.  Работния диапазон е от 750-800nm. Има леки изкривявания и при по-ниска осветеност е необходимо използването на инфрачервено осветяване. 

- Първо поколение + (I+, Super+) -  при това поколение разделителна способност е увеличена, намелени са изкривяванията на образа, както и страничните изтчоници на светлина не влияят на наблюдавания образ. Усилването на светлината е около 1000 пъти, чувствителноста се покачва на 280µA/lm, при разделителната способност в центъра амплитудите са от 45lm/mm. При липса на светлинен източник е необходима допълнителна инфрачервена светлина.

- Второ поколени (II)- фотокатодът е S-25,  чувствителността 240-400µA/lm. Усилването на светлината е 25 000-50 000 пъти. Разделителната способност 30-35lp/mm. Работния диапазон  е между 780- 850nm. Има високи технически показатели, работят без изкривявания при ниски нива на осветеност. 

- Второ поколение + (II+, SuperGen) – Усилването на свтлината е 25 000-35 000 пъти, чувствителността е 500-600µA/lm за поколение II+, а за SuperGen достига 600-700µA/lm. Разделителната способност 35-45lp/mm за II+ и съотвтно за SuperGen 45-60 lp/mm. Това поколение се характеризира с автоматична регулировка на яркостта, защита от превишаване нивото на яркост, защита от странични светлини и изключително добро качество на образа.

В зависимост от необходимоста да се използва инафрачервен осветител те биват с:

- Активен режим- използва се допълнителен инфрачервен осветител

- Пасивен режим – без изкуствени източници на светлина

Предимства:

- Видимост достигаща 200м.
 • - Работа при температура от -30°C до +40°C
 • - Фокусиране върху всички детайли
 • - Батерия от 3V, работеща до 50ч.
 • - Кристален образ
 • - Инфрачервен осветител
 • - Фиксиране към статив
 • - Прекрапване към статив
 • - Компактен размер и олекотен корпус
 • - Приложимост при дъждовно време
 • - Управление чрез смартфон
 • - микрофон
 • Експресна и дискретна доставка до: София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Перник, Видин, Силистра, Велико Търново, Ловеч, Добрич, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Благоевград, Ямбол, Враца, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Стара Загора, Пазарджик, Плевен, Монтана, и други.

  Виж повече