Диктофони

Показване на 13 резултата

По всяко време в живота съществува вероятност да възникне момент, в който да се наложи да запишем нечий разговор, тайно без събеседникът да знае. Записът може да служи за доказателство или просто да си го запазим в архив за бъдещи прослушвания. Независимо за какво Ви е необходим, правилния изборе е в мултифункционален, дигитален и цифров диктофон.

Какво представлява диктофонът?

Портативно устройство с интегриран / външно свързан микрофон, преобразуващо в електронен вариант околните звуци и запазващо ги за по-късно възпроизвеждане. По-старите модели разбира се съхраняваха направените записи върху аналогов носител с магнитна лента (касета), но вече съвременните подобни джаджи са с вградена дигитална памет, запазваща информацията в цифров вариант.

Данните се възпроизвеждат чрез вграден в устройството високоговорител, външни колони или слушалки. Диктофоните могат да бъдат оборудвани с: функция за електронно управление на паузата, няколко скоростни режима за запазване, функция за ускорено съхранение и прослушване и т.н.

Вече се предлагат различни по вид мултифункционални, дигитални и цифрови диктофони, ние ще се опитаме да помогнем в избора Ви, като изброим за какво да внимавате при техния избор.

За какво да внимавам при избора?

Пазарът вече е доста наситен с подобни джаджи и съществува голяма вероятност човек да направи грешната покупка ако разбира се не е наясно с някои основни неща преди да поръча. Нека ги разгледаме накратко:

  • Аудио формат. Записът се извършва в чист или компресиран вид, като в зависимост от това, форматът на създадения файл е различен – WMA/MP3. Хубавото при първия е, че качеството на звука е изключително добро, но пък заеманото флаш-драйв пространство ще е много голямо. Вторият пък е в компресиран (сгъстен) вид и качеството е малко по-лошо, но пък заеманата памет е в пъти по-малка;
  • Продължителност на съхранението. Хубаво е да знаете как ще се използва диктофона. Ако се създават кратки интервюта, където микрофона е близо до говорещия, то тогава е добре файлът да е в компресирания вариант, заемайки минимално количество памет. Важно е поне качеството да е с битрейт 128 kbps;
  • Време за автономна работа. Това е важна величина, тъй като показва колко време ще функционира рекордерът с едно зареждане на батерията. По принцип зависи от капацитета на вградената батерия. Например, при 600 мВт/ч мощност на уреда и капацитет на акумулатора от 1200 мА/ч, автономната продължителност е около 6 часа.

Това са най-важните критерии, необходими за покриване на избрания от вас аудио-рекордер, напълно съответстващи на условията му за работа.

Защо да купим от Diversant.bg

На първо място защото в условията на съвременния несигурен свят, изпълнен с всякакви опасности, дебнещи от всеки ъгъл, е хубаво да разполагаме с по някоя шпионска техника, която да ни помогне в труден момент.

От друга страна интернет магазинът е изключително бързо-развиващ се, постоянно предлагащ нови стоки на достъпни цени, а екипът ни е млад и амбициозен, разбиращ от работата си и готов да ви съдейства за правилната покупка. Очакваме Ви!


Експресна и дискретна доставка до: София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Перник, Видин, Силистра, Велико Търново, Ловеч, Добрич, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Благоевград, Ямбол, Враца, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Стара Загора, Пазарджик, Плевен, Монтана, и други.

Виж повече