Детектори за пари

Показване на 1–16 от 23 резултата

Детекторите за пари са нещо наложително за всеки бизнес. Всеки, който оперира с пари и получава плащания в брой, трябва да може да провери дали банкнотите, които получава, са истински. Вече се срещат всякакви фалшиви банкноти в лева или евро. Това стана особено наложитело, защото след влизането на България в ЕС някои наши сънародници, които работят в държавите от съюза, имат навика да плащат с евробанкноти. Това изисква моментна проверка при приемането им освен ако не искате да се озовете с куп безполезни хартийки и неприятности.

Преди време тези устройства бяха недостъпни за дребния бизнес, поради високата си цена, но вече съществуват изключително евтини алтернативи, които ще Ви позволят за няколко десетки лева да се сдобиете с такъв уред.

Как се извършва проверката на банкотите

Известни са основно два типа устройства, с които лесно и бързо може да проверите оригиналността.

– разпознаване чрез ултравиолетова светлина

-разпознаване чрез надраскаване с маркер

Детектори на банкноти с UV лампа

Тези модели с ултравилоетова светлина  са с най-масово разпространение  за проверка. С тях се работи изключително лесно, но и ефективно посредстов UV осветяване. Повечето работят на постоянно захранване, включени в електрическата мрежа. Има разработени ултравиолетови модели, които работят и на батерии, т.е. с автономно захранване. Благодарения на този модел, ще можете да видите специалните знаци, които се визуализират при осветяване с uv светлина върху хартията и да установите дали тя е фалшива . А също и водните знаци, които се визуализират при обикновена светлина (ако моделът има такава функция, разбира се). Те са различни по големина, но цените им се движат в границите на до 100 лв.

Детектори на фалшиви пари чрез надраскване

Те са под формата на маркери, които оставят следа, ако се пише върху обикновена хартия и не оставят следа, ако се драсне върху оригинална хартия. Предимството им е, че са удобни, компактни и преносими. Може да се възползвате от такъв тип маркер на много достъпна цена.


Експресна и дискретна доставка до: София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Перник, Видин, Силистра, Велико Търново, Ловеч, Добрич, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Благоевград, Ямбол, Враца, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Стара Загора, Пазарджик, Плевен, Монтана, и други.

Виж повече