Термални камери

Показване на 1–16 от 18 резултата

С напредването на технологиите има устройства, които стават все по-достъпни за обикновения потребител. Термин като термална камера доскоро само се чуваше за военни и полицейски цели. Подобни устройства помагат в ситуации, в които е необходимо да се засече обект излъчващ топлина. По-долу ще се опитаме да хвърлим повече светлина относно възможностите на миниатюрните джаджи и къде биха намерили своето приложение.

Какво представляват

Класифицират се в две категории: 

 • В първата попадат такива, които са удобни за носене в ръка. Те разполагат с дисплей, на който се изобразяват всички обекти. Използвайки различните палитри ще можете да различавате какво точно има срещу вас. Специфичното при тези модели е, че са пригодени да работят в изключително мръсна и прашна среда, без да се повлияват показателите им. Благодарение на вградените батерии, с които разполагат могат да издържат продължително време,а с възможността за поставяне на външна карта памет, у-вата се превръщат в един полезен аксесоар по време на работа както в индустриална среда, така и в ежедневието.
 • Другата категория попадат компактните видове. Те са умален вариант на предходните, но се различават по начина си на свързване. За да работят е необходимо да се свържат към USB вход на мобилен телефон. За да се визуализират кадрите, се използва дисплея на телефона. Преди това е необходимо да се изтегли приложение, чрез което се управляват всички функции. Захранването им се извършва изцяло от заряда на мобилния телефон. А направените файлове се запаметяват в паметта му.

Всички заобикалящи ни обекти излъчват определена температура. Термалните камери са създадени именно за това, да измерват топлината и да изграждат образи на тяхна база. Устройството не “вижда” обекта, но възприема топлота, отделяща се на повърхността му.

Къде намират своето приложение

 • Сградна обвивка: Тя разделя външната от вътрешната среда и именно в нея, най-често, се случват енергийните загуби. С такъв тип устройство бързо и лесно можете да намерите изтичане на газ или вода, да откриете щети по конструкцията, дупки по стените или изолациите на:
 • Покриви, Стени, Рамки на врати и прозорци, Дупки, през които проникват външни фактори
 • ОВК мотори и генератори
 • Неизправните и прегряващи мотори и генератори допринасят за енергийната загуба в ОВК системите.

Тази технология засича повишаващите се нива на температурата и по този начин могат да се избегнат загуби и да се предотврати неефективната работа на:

 • Мотори/двигатели, Лагери, Бобини, Електрически връзки, ОВК уреди
 • ОВК технологиите могат да бъдат най-големият консуматор на енергия в една търговска или индустриална сграда. Навременните проверки и поддръжка могат да намалят риска от загуби на енергия и да повишат ефективността.

Използвайте у-вото за локализиране на въздушни и топлинни загуби, за откриване на прегрели компоненти, износвания на части или проблеми в конфигурацията по: Компресори, Бобини, Вентилатори, Въздуховоди и клапи, Електрически връзки, Бойлери/котли. Бойлерът е в основата на всяка една ОВК инсталация и като такъв, той е най-честият причинител на енергийна неефективност.

Термалната камера може да засече проблеми в:

 • Огнеупорната обвивка или изолацията
 • Вентилационните мотори
 • Помпените клапани или вентили
 • Електрическите връзки
 • Парно отоплителни системи
 • Много търговски и индустриални обекти използват парно отоплителни системи за затопляне на помещенията.

Могат да се използват за откриване на температурни промени, които довеждат до неправилно функциониране, изтичания или блокиране на системата, което може да се отрази на работата на: Парни клапи и линии, Кондензатори, Радиаторни бобини, Електрозахранващи системи. Когато  компонент в един уред дегенерира, това води до повишаване на съпротивлението в нея и до загуби на енергия под формата на топлина.

 • Използвайте термо камера, за да откриете разхлабени и корозирали връзки или да предотвратите предстоящи повреди в: Трансформатори, Разпределителни табла, Контролни платки.
 • Ако сте в тъмната безлунна нощ, посредством тези технологични решения много лесно ще откриете пътя и ще се ориентирате в тъмнината, а също ще можете да видите още в далечината ако приближава животно към вас.
 • Също така, чрез подобно устройство ще установите течовете на вода зад гипсокартон при спукани тръби или ако газовата бутилка изпуска газ.

Защо да предпочетете Diversant

Защото високото качество и конкурентните цени са двете основни неща, на които много държим да отговарят продуктите ни и за това с висока прецизност подбираме доставчиците, от които зареждаме магазина. Всички стоки в Диверсант пристигат с гаранционен период, подробни ръководства за употреба на български, а професионалните ни консултанти с радост ще ви обърнат внимание и ще ви посъветват кое е най-доброто решение за вас, така че заповядайте!


Експресна и дискретна доставка до: София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Перник, Видин, Силистра, Велико Търново, Ловеч, Добрич, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Благоевград, Ямбол, Враца, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Стара Загора, Пазарджик, Плевен, Монтана, и други.

Виж повече