Продукти
Ново от блога

Чувствате, че някой Ви следи и наблюдава? Дали е просто параноя или някой н...

03Oct

Подслушването на мобилни телефони не е от вчера, но определено през последн...

24Nov
3G H+ Ловно-охранителна камера фотокапан с облачна услуга UOVision
Не е наличен

3G H+ Ловно-охранителна камера фотокапан с облачна услуга UOVision UV785-3G H+

 • Произход: Китай
 • Каталожен номер: UV785-3G H+
 • Наличност: Продуктът е изчерпан
Цена: 763,00 лв. Без данък 763,00 лв.
*Цената е с включен ДДС

Това е последно поколение ловни камери използвани както за дебнене на дивеч, така и за охрана на открити площи. С напредването на технологиите става все по-лесно да се достъпва информацията нужна ни във всеки момент и по най-удобен начин. Точно поради тази причина и при техниката за лов се налага необходимостта от подобрения.

Най-бързата скоростна връзка и лесен достъп до файловете

Този фотокапан е създаден да дава достъп на всеки независимо къде се намира, необходимо е само да знае потребителското име и паролата за вход в системата. Технологията наречена облачна означава, че няма да се налага да се регистрират нови мейли и няма да има необходимост от набавяне на MMC пакети към мобилния план. Производителят създава собствена безплатна платформа даваща на всеки нов потребител 200 MB място за съхранение на снимки и видеа. 

Облачна технология дава възможност всеки един заснет файл да бъде съхраняван във виртуално пространство, което много бързо и лесно може да се достъпи с една единствена регистрация със собствен имейл адрес. За да се синхронизират камерата и облачната услуга е необходимо да се въведе сериен номер и IMEI на ловната камера. Това е дребен, но изключително важен детайл в процеса на работа, защото камерата трябва със сигурност да бъде закупена от фабриката или оторизиран представител. 

След като изпълните тези няколко стъпки на удостоверяване идентичността, нямате никакви други притеснения и можете да използвате веднага. За добрата връзка и бързото качване на файловете е нужно да се позиционира на място с добра 4G връзка. Това, което е още по-голям плюс на тази ловно охранителна камера е възможността да изпраща дори когато има липса на високоскоростен интернет. Имайки предвид това, можете да използвате модела и на места без 4G връзка, а само с 2G или 3G. Единственото неудобство което ще се породи е по-бавното качване на файловете в облачното пространство.

Преглеждането на заснетите кадри може да става през телефон, таблет или настолен компютър, като няма никакво ограничение за операционна система. Когато се инсталира на телефона, получавате мигновено уведомяване при наличие на движение пред обектива. Независимо дали се използва за лов на дивеч или охрана на открит обект, ще бъдете известени веднага щом е заснет файл. Тук производителят е предвидил много бърза връзка между облакът и приложението за да може да се реагира възможно най-бързо независимо от начина на употреба.

Различен преглед на съдържанието

Хубавото при тази технология е фактът че всеки кадър се качва в реален размер. В менюто на уредът всеки сам избира с каква резолюция да снима. Също така се избира дали да заснема снимки или видеа, които да имате налични. При избор на снимка, няма никаква специфика в процеса на работа, заснет кадър и мигновено изпращане на уведомление. 

Има малка разлика когато се избере да снима видео. Когато се избере опция за заснемане на видеа, потребителят получава известие като скрийншот снимка за наличие на видеофайл. Тогава потребителят влиза в приложението и сам определя дали иска този файл да се качи на платформата или да си остане на картата памет поставена във фотокапана. Ако сметне за необходимо да достъпи точно това видео, тогава през телефона си дава команда на камерата да качи видеофайлът в облакът и потребителят може спокойно да достъпи и директно да изтегли видеото на телефона си.

За да се обхванат още повече функционалности е предвидена възможност за дистанционно управление чрез текстови съобщения. Тази опция дава възможност за проверка състоянието на фотокапана дали работи или не. Например, дълго време нямате заснет кадър и нямате възможност да отидете до мястото на което е позициониран уредът. В този случай се изпраща команда чрез SMS да бъде направена мигновена снимка и да бъде качена на платформата.

Всички други изисквания за работа на подобен уред са налични. Обхватът на сензорът за движение е около 15 метра. Той се задейства когато премине обект излъчващ топлина. Нощното виждане  може да се настройва с какъв обхват да бъде. Вариантите са 6 или 12 метра, като се определят през приложението. Тази възможност е определяща за консумацията на енергия. Ако примерно се използва за снимане около захранка, тогава нямаме необходимост от снимане далеч. Избираме по-кратката дистанция. Когато се използва за охрана на открит обект се отбелязват 12 метра обхват на осветяване. Разбира се начинът на употреба е строго индивидуален. 

Четири начина за задействане на снимането

Фотокапанът има няколко начина, за да бъде задействано снимането. На първо място е чрез вграден сензор за топлина и движение (Trigger Mode), който засича хора и животни в определен периметър. Времето за реакция на при снимане е около 0.6 секунди.

Вторият начин е чрез т. нар. PIR interval, който може да е в диапазона от 0 секунди до 60 минути. Това означава, че имате възможност да зададете време след вече направена снимка преди да направи втора. Функцията е полезна, защото така ще ограничите броя на снимките при активно движение пред обектива. В противен случай ще бъдат направи много кадри с почти еднакво съдържание.

Третият вариант е чрез функцията отложен старт (Time Lapse). Предварително задавате интервали от време, които може да са секунди, минути и стигат до 24 часа в зависимост от целта на наблюдението. Ценното е, че в останалото време камерата пести батерия и ще издържи по-дълго време. Има възможност функцията да работи заедно с PIR сензора. Последната опция е с конкретни часове и дни от седмицата, като тук възможностите са четири различни комбинации. В останалото време устройството ще бъде в режим на изчакване и отново ще пести енергия. 

Захранването се извършва посредством 12 AA батерии или DC 6V. Когато поставяте батерии те трябва да са с еднакъв заряд. Това означава, че не трябва да смесвате употребявани заедно с нови батерии. Тази комбинация може да увреди или попречи на добрата работа. Нощното виждане е напълно невидимо за хора или животни. Осигурено е 100% водоустойчивост и безпроблемна работа в открити условия. 

Монтажът е също достъпен, посредством ремък включен в комплекта. Също така може да се използва заключваща Python система. Капацитетът на картата памет е до 64GB, като може да се включва и изключва функция за презаписване, която помага да се съхраняват последните най-актуални записи. Върху всеки файл се изобразява датата и часът на заснемане. Менюто може да бъде заключено с парола, така само собственикът ще има достъп до настройките.

Технически характеристики

 • Резолюция на снимките: 12 МР, 10 MP 8 МР, 3МР
 • Видео резолюция: 1080Р, 720Р, WVGA
 • Дължина на видеото: 5 сек до 60 сек
 • GSM честоти: UMTS/HSPA+  900-2100 MHz  / GSM/EDGE 850-900-1800-1900 MHz
 • Обектив: F/NO=2.4 FOV
 • Ъгъл на виждане: 46 градуса
 • IR светлина: 6 м / 12 м
 • Екран: 2.4 инча LCD
 • PIR чувствителност: ниска/висока/автоматично
 • Time lapse интервал: от 3 мин до 24 часа
 • Памет: Външна SD карта до 64 GB (закупува се отделно)
 • Сензор за топлина: нисък/нормален/висок
 • Време на задействане: 0.6 сек
 • Интервал на време на задействане след направена снимка: 0 сек до 60 мин
 • Отложен старт: 5 сек до 24 часа
 • Поредица от снимки: 1-10 броя при засичане
 • Батерия: 12 броя тип АА, DC 6V (закупуват се отделно)
 • Издръжливост в режим на изчакване: < 0.25 mA (<6mAh/ден)
 • Аларма за изтощена батерия: LED индикатор
 • Температура на работа: -30 до +60 градуса
 • Размери: 14 х 9 х 5.5 см
 • Тегло: 400 гр (без батериите)

Комплектът съдържа

 • 1 х Ловна камера
 • 1 х Антена
 • 1 х Ремък за закрепване
 • 1 х Инструкция на български език

Гаранция: 2 години

Напишете отзив

    Лош           Добър