Продукти
Ново от блога

Чувствате, че някой Ви следи и наблюдава? Дали е просто параноя или някой н...

03Oct

Подслушването на мобилни телефони не е от вчера, но определено през последн...

24Nov

Програмиращ USB кабел с два жака за радиостанции Baofeng usb-5R

 • Произход: Китай
 • Каталожен номер: usb-5R
 • Наличност: ДА
Цена: 16,00 лв. 12,80 лв. Без данък 12,80 лв.
*Цената е с включен ДДС

За настройка на една радиостанция са възможни два варианта. Първият е ръчно, чрез бутоните и менюто на устройството. Вторият е чрез компютър и използването на специален софтуер. При втория вариант, задаването на съответната честота и каналът за нейното излъчване, се извършва сравнително по-бързо и лесно. За да се осъществи желаната настройката, то е необходим и комуникационен кабел, който се явява свързващият елемент между уоки-токито и компютъра.

Моделът USB кабел за програмиране на радиостанции Baofeng е съвместим с по-голямата гама на марката. Подходящ е за сериите на UV-5R, UV-6R, UV-, BF-888S и други. С негова помощ разпределянето на групите участници в определени канали и съответно честоти, ще бъде много по-удобно и лесно.

Как се свързва

Не са нужни специфични познания в областта за да се извърши конкретната настройка. Трябва да се следват три основни стъпки. Първата е инсталирането на специалния софтуер. Той се намира в преносимия диск, който е включен в съдържанието на комплекта. Поставя се дискът, след което се отваря папка с инсталационните файлове на всеки вариант уоки-токи.

Втората стъпка е да се свали файлът на съответстващия апарат. След като завърши свалянето идва ред и на третата стъпка, въвеждането на данните. Като за целта радиостанцията трябва да е предварително свързана към кабела за програмиране, а той да бъде свързан и към USB порта на компютъра.

Преимуществото да се задават желаните параметри чрез PC е, наличието на по-големия екран, който се определя в зависимост от инчовете на монитора. Също така се използват и по-големите бутони на клавиатурата. По тази причина процесът на програмиране е доста по-лесен, удобен и бърз.

Какво представлява

Програмиращият помощен елемент представлява кабел с дължина от 1 метър. В единия си край разполага с USB накрайник, който се свързва към PC-то. Вторият край представлява накрайник с два жака с различна големина.Съответно това са голям с диаметър от 3.5 мм и по-малък с диаметър от 2.5 мм. Те се свързват с входовете за говорителя и микрофона.

Поради тази причина, моделът е подходящ и за други марки станции, чиито отвори, отговарят на дадените параметри. Такива са примерно Kenwood, TYT, Wouxun.

Технически характеристики

 • Модел: USB комуникационен кабел
 • Жак: Two-pin 3.5 / 2.5 мм
 • Съвместим с радиостанции Baofeng: UV-5R, UV-6R, UV-82, BF-888S
 • Съвместим също така с радиостанции: Kenwood, TYT, Wouxun с двоен конектор микрофон/говорител
 • Дължина: 1м
 • Цвят: черен
 • Тегло: 38 гр

Комплектът включва

 • 1 х USB кабел за програмиране
 • 1 х Диск със софтуер от производителя

Напишете отзив

    Лош           Добър