Програмиращ USB кабел с два жака за радиостанции Baofeng usb-5R

Ползи:
Експресна доставка за 1 работен ден.
Проверка на пратката.
14 дни право на връщане.
Код:  usb-5R Произход:  Китай
Имаш затруднения?
Свържи се с нас
месечни вноски от
0,59 лв.
виж повече

16,00 лв.

В наличност

Бърза поръчка за 10 секунди

С изпращането на заявката се съгласявате с общите условия на сайта.

Описание

За настройка на една радиостанция са възможни два варианта. Първият е ръчно, чрез бутоните и менюто на устройството. Вторият е чрез компютър и използването на специален софтуер. При втория вариант, задаването на съответната честота и каналът за нейното излъчване, се извършва сравнително по-бързо и лесно. За да се осъществи желаната настройката, то е необходим и комуникационен кабел, който се явява свързващият елемент между уоки-токито и компютъра.

Моделът USB кабел за програмиране на радиостанции Baofeng е съвместим с по-голямата гама на марката. Подходящ е за сериите на UV-5R, UV-6R, UV-, BF-888S и други. С негова помощ разпределянето на групите участници в определени канали и съответно честоти, ще бъде много по-удобно и лесно.

Как се свързва

Не са нужни специфични познания в областта за да се извърши конкретната настройка. Трябва да се следват три основни стъпки. Първата е инсталирането на специалния софтуер. Той се намира в преносимия диск, който е включен в съдържанието на комплекта. Поставя се дискът, след което се отваря папка с инсталационните файлове на всеки вариант уоки-токи.

Втората стъпка е да се свали файлът на съответстващия апарат. След като завърши свалянето идва ред и на третата стъпка, въвеждането на данните. Като за целта радиостанцията трябва да е предварително свързана към кабела за програмиране, а той да бъде свързан и към USB порта на компютъра.

Преимуществото да се задават желаните параметри чрез PC е, наличието на по-големия екран, който се определя в зависимост от инчовете на монитора. Също така се използват и по-големите бутони на клавиатурата. По тази причина процесът на програмиране е доста по-лесен, удобен и бърз.

Какво представлява

Програмиращият помощен елемент представлява кабел с дължина от 1 метър. В единия си край разполага с USB накрайник, който се свързва към PC-то. Вторият край представлява накрайник с два жака с различна големина.Съответно това са голям с диаметър от 3.5 мм и по-малък с диаметър от 2.5 мм. Те се свързват с входовете за говорителя и микрофона.

Поради тази причина, моделът е подходящ и за други марки станции, чиито отвори, отговарят на дадените параметри. Такива са примерно Kenwood, TYT, Wouxun.

Технически характеристики

  • Модел: USB комуникационен кабел
  • Жак: Two-pin 3.5 / 2.5 мм
  • Съвместим с радиостанции Baofeng: UV-5R, UV-6R, UV-82, BF-888S
  • Съвместим също така с радиостанции: Kenwood, TYT, Wouxun с двоен конектор микрофон/говорител
  • Дължина: 1м
  • Цвят: черен
  • Тегло: 38 гр

Комплектът включва

  • 1 х USB кабел за програмиране
  • 1 х Диск със софтуер от производителя