Криптиращо устройство против подслушване на мобилни телефони FSM-U1

Ползи:
Експресна доставка за 1 работен ден.
Проверка на пратката.
14 дни право на връщане.
Код:  FSM-U1 Произход:  Корея
Имаш затруднения?
Свържи се с нас

950,00 лв.

Изчерпан

Описание

Живеем във времена на бурно развиващи се технологии, които улесняват живота ни, но също така могат и сериозно да му навредят. Постоянно излизат различни съобщения в медиите за това, как едно или друго отговорно лице или политик, заемащ ръководна длъжност, са били подслушвани. Ние вече сме писали няколко статии, обсъждащи въпроса с подслушването на мобилни телефони и в тях сме засегнали някои от най-елементарните начини за подслушване на GSM. Трябва да се има предвид, че съществуват и други начини за подслушване, които нямат нужда от достъп до вашия мобилен телефон, а използват специална апаратура (GSM интерсептори), която директно взаимодейства/заменя станциите на мобилните оператори. Следователно, всеки един човек, който борави с ценна информация трябва да се замисли, дали не е подслушван или следен, било то от държавни служби или организирани престъпни групи. Точно това е целта и на устройството Voice Keeper, устройство произведено в Южна Корея и използващо най-добрите съвременни технологии за аналогово криптиране.

Може би сте срещали различни компании, които предлагат софтуер за криптиране на разговорите по вашия мобилен телефон. Каква обаче е разликата между цифровото и аналоговото криптиране? Двата вида криптиране използват абсолютно различни механизми за кодиране на информацията, като основната разлика е, че винаги съществува възможността, ако една информация е била цифрово криптирана, тя да бъде декриптирана от специалист. Освен това, съществуват законови изисквания системния код на всеки един криптиращ софтуер да бъде предоставян на съответните държавни органи. Тази опасност практически не съществува за аналогово криптираната информация. Аналоговото криптиране не подлежи на държавна регулация, тъй като то не въздейства по никакъв начин на телекомуникационните протоколи от gsm мрежата.

Какво представлява FSM-U1?

Устройството представлява малка и компактна кутийка с размери 6.8 см х 2.9 см х 0.7 см и тегло 20 гр. Притежава вградена литиево-полимерна 3.7V батерия и се зарежда чрез USB кабел (включен в комплекта) от компютър. FSM-U1 се включва към мобилния телефон чрез 3.5 мм жак, което го прави подходящо за всеки един модел съвременен смартфон. С едно зареждане, устройството издържа над 2 часа в непрекъснат режим на работа.

Важно е да се отбележи, че технологията за аналогово криптиране изисква две работещи устройства, които да се сдвоят помежду си и да осъществят защитен разговор. Фактически, когато използвате FSM-U1, не провеждате разговора през обикновените вградени микрофони на GSM-а, тъй като устройството ги блокира и  гласът минава през него. Също така е важно да се отбележи, че човек, притежаващ трето устройство, не би могъл да го използва за декриптиране. Това означава, че използването на устройството за аналогово криптиране Voice Keeper не позволява провеждането на конферентни разговори между трима или повече души.

Сигурно ли е устройството?

Разбира се. Проблемът тук не е просто в потенциалното декриптиране на предаденото чрез FSM-U1, a във времето което би било нужно за пълното декриптиране на разговора. При направените тестове за декриптиране чрез суперкомпютър, производителите са установили, че пълно дешифриране на звуков файл e практически невъзможно от времева гледна точка.

За кого е предназначен този продукт?

 • Хора, които се притесняват от подслушване в ежедневието си
 • Политици и политически активни граждани, които участват в обсъждането на идеи или взимат политически решения
 • Служители на съдебната и изпълнителната власт
 • Адвокати и техните клиенти, участващи в съдебни спорове
 • Ръководители на фирми, които имат вътрешна информация за дейността на фирмите в които работят
 • Хора, които могат да станат обект на промишлен шпионаж
 • Държавни служители работещи в националното и местното управление и които разполагат с поверителна информация

Комплектът съдържа:

 • 1 х FSM-U1
 • 1 х USB кабел
 • 1 х USB накрайник
 • 1 х Слушалки
 • 1 х Кожен калъф за съхранение
 • 1 х Подробна инструкция на Български език

Продуктът притежава Европейски сертификат за качество! Произведен в Южна Корея!

Гаранция: 1 година